Aardgasvrijewijken.nl speelt in op gebruikerswensen

01-09-2022
2182 keer bekeken

Aardgasvrijewijken.nl informeert, inspireert en activeert professionals op het gebied van het aardgasvrij maken van wijken, met interessante kennis en praktijkervaringen. De website is er om kennis uit te wisselen en elkaar te ontmoeten, versterken en inspireren. En dat kan nu nog eenvoudiger!

Sinds de start per augustus 2019 wordt de aardgasvrijewijken.nl in toenemende mate bezocht. Ook het informatieaanbod op de website is enorm gegroeid. Geweldig natuurlijk, maar om het aanbod en de praktijkverhalen overzichtelijk te houden was een update gewenst. Dat bleek ook uit de diverse gebruikersonderzoeken die we uitvoerden. Met de uitkomsten hiervan gingen we aan de slag! 

Wat is er verbeterd?

Afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuwe menustructuur, overzichtelijke kennisbank en compleet overzicht van de proeftuinen. We vertellen je wat de belangrijkste verbeteringen zijn, maar ontdek het vooral zelf door verder te klikken.


Heldere menustructuur

De menustructuur is aangescherpt en ingericht om eenvoudiger je weg te vinden. Zo verhogen we de vindbaarheid van de aanwezige kennis, informatie en praktijkvoorbeelden. Dat helpt in de opgave om de wijkgerichte aanpak in te richten en op te schalen. 

Binnen het Programma Aardgasvrije Wijken zijn er zes kennisthema‚Äôs. Hierover onderzoeken, verzamelen en delen we informatie. 


Slimme kennisbank

Een beleidsstuk, onderzoeksrapport, afbeelding of handleiding? In de overzichtelijke kennisbank vind je via filtering snel wat je zoekt. Met op de themapagina's een samenvatting van het themaplan, kennis, praktijkvoorbeelden en handvatten. Maar ook beelden van de proeftuinen en andere handige zaken.

Ontdek de kennisbank

De vernieuwde kennisbank zit boordevol handvatten voor een succesvolle aanpak. Ontdek het zelf! 


Verbeterde proeftuinkaart

Niet compleet of onoverzichtelijk. Allemaal verleden tijd. De nieuwe proeftuinkaart geeft een helder overzicht van de 64 proeftuinen, onderverdeeld per ronde van deelname. Klik je door? Dan zie je alle beschikbare informatie over de betreffende proeftuingemeente. 

Ontdek de proeftuinkaart

Wat gebeurt er in Tilburg, Rotterdam en Garyp? Via de proeftuinkaart navigeer je eenvoudig en snel naar alle proeftuinen en lees je over de toegepaste technieken, praktijkervaringen en meer!


De komende periode blijven we de website optimaliseren en de kennisbank uitbreiden. Bezoek dus regelmatig aardgasvrijewijken.nl en houd de nieuwsbrief in de gaten. Heb je vragen? Neem dan contact op met de helpdesk.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen