Programma Aardgasvrije Wijken

Werk je bij of voor een gemeente, regio, provincie of waterschap aan het aardgasvrij maken van wijken? Dan zit je hier goed. Dit is de online plek waar relevante informatie wordt gedeeld en waar je professionele netwerk samenkomt.
Op dit platform vind je informatie over het Kennis- en leerprogramma (KLP), de proeftuinen en diverse thema's die een rol spelen bij de aardgasvrije opgave. Laat je inspireren, deel het laatste nieuws, praat mee of stel een vraag. Liever besloten samenwerken? Dat kan hier ook. 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief, een co-productie van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW).

 

Congres Aardgasvrije Wijken

4 maart 2021 vond het Congres Aardgasvrije Wijken plaats. Bekijk de foto's, lees de verslagen van de sessies of bekijk de sessies terug.

Verslag van het congres

Aardgasvrij in de praktijk


Hoe werken andere gemeenten aan de transitie naar aardgasvrije wijken?  Hier vind je een aantal voorbeelden uit de praktijk.
 

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Kennis- en leerprogramma (KLP)

Het KLP is er voor alle gemeenten. We ondersteunen gemeenten die al aan de slag zijn met de aardgasvrije opgave en gemeenten die nog aan het begin staan. 

Lees meer over het KLP

 
 

 

Handreiking Participatie Wijkaanpak

Deze handreiking is gebaseerd op de ervaringen in de proeftuinen, inzichten uit andere gemeenten en wetenschappelijk onderzoek. 

Bekijk de handreiking

  

Transitievisie warmte (tvw)

Wat houdt deze visie in en waar begin je?
In het Kennis- en leerprogramma hebben we met gemeenten die al een transitievisie warmte hebben opgesteld een stappenplan gemaakt.

Lees meer over de tvw

 

Essaybundel over aardgasvrije wijken

In deze bundel met negen essays over aardgasvrije wijken geven professoren adviezen aan mensen die werken aan betere, mooiere en duurzamere wijken. 

Lees de essays

 
 
 

Stel je vraag aan de helpdesk

Helpdesk

De Helpdesk Programma Aardgasvrije Wijken is er voor gemeenteprofessionals met vragen over het aardgasvrij maken van wijken. 

 

Naar Helpdesk en veelgestelde vragen

Nieuwsbrief #21

Lees in de eenentwintigste nieuwsbrief van het Programma Aardgasvrije Wijken en Expertise Centrum Warmte onder meer over de nieuwe warmtewet, 20 lessen uit de praktijk over bewonersinitiatieven en het congres.

Lees de nieuwsbrief

Maak een account aan

Dit is de plek voor iedereen die zich binnen decentrale overheden bezighoudt met aardgasvrije wijken.
Maak nu een account aan en krijg toegang tot het netwerk.

Maak een account aan

 

 

Cookie-instellingen