Programma Aardgasvrije Wijken

Werk je bij of voor een gemeente, regio, provincie of waterschap aan het aardgasvrij maken van wijken? Dan zit je hier goed. Dit is de online plek waar relevante informatie wordt gedeeld en waar je professionele netwerk samenkomt.

Op dit platform vind je informatie over het Kennis- en Leerprogramma (KLP), de Proeftuinen en diverse thema's die een rol spelen bij de aardgasvrije opgave. Laat je inspireren, deel het laatste nieuws, praat mee of stel een vraag. Liever besloten samenwerken? Dat kan hier binnenkort ook. Maak nu een account aan en profiteer van de kracht van dit netwerk!

Proeftuinen

De komende jaren wil het kabinet samen met gemeenten ongeveer 100 bestaande wijken aardgasvrij maken. In 2018 is gestart met de eerste tranche van 27 proeftuinen. 

Lees meer

Ronde van Nederland

De Ronde van Nederland is een serie van twaalf bijeenkomsten over de Leidraad en de tweede tranche proeftuinen. Mis de bijeenkomst in jouw provincie niet.

Lees meer

Kennis- en Leerprogramma

Het Kennis- en Leerprogramma verbindt gemeenten en stelt hen in staat om samen te leren van successen én van fouten.
 

Lees meer

 
 
 

 

Proeftuin uitgelicht: Garyp

In 27 proeftuinen wordt gewerkt aan het aardgasvrij maken van een woonwijk. In deze rubriek lees je hoe de verschillende wijken dit aanpakken. Deze keer: Garyp.

Lees meer

Essay Anke van Hal

Elke maand reflecteert een Nederlandse professor op onze gedeelde opgave: leren hoe de wijkgerichte aanpak kan worden ingericht en opgeschaald. Deze keer: Anke van Hal.

Lees meer

Bouw mee aan dit platform

Wil je een nieuwsbericht of een evenement delen? Of heb je een vraag aan onze community? Dan kun je hier terecht.
 

Lees meer