Handig stappenplan uitvoeringsplan gereed

09-06-2021
6027 keer bekeken

Voor gemeenten heeft PAW een stappenplan ontwikkeld die kan helpen bij het opstellen van een uitvoeringsplan om de wijk of buurt aardgasvrij te maken. Het stappenplan noemt per stap welke opties een gemeente heeft, wat relevante vragen zijn en welke informatiebronnen benut kunnen worden.

Transitievisie warmte en uitvoeringsplan aardgasvrije wijken

Iedere gemeente moet voor het einde van 2021 een transitievisie warmte hebben vastgesteld. Een transitievisie warmte is een beleidsdocument dat een eerste richting geeft aan de aanpak van het isoleren en aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving. In het uitvoeringsplan beschrijft een gemeente de definitieve alternatieve energie infrastructuur van een wijk of buurt en de einddatum wanneer deze van het aardgas afgaat.

Het stappenplan is een handige tool die de verschillende (mogelijke) stappen beschrijft om tot een gedegen uitvoeringsplan te komen zoals de wijkanalyse, opstellen projectplan en opstellen en vaststellen uitvoeringsplan.

Het stappenplan is tot stand gekomen in samenspraak met gemeenten in de leerkring uitvoeringsplan van het Kennis- en leerprogramma Aardgasvrije Wijken.

Informatie

Meer weten? Neem gerust contact op met Anna Ankoné, projectleider regie & organisatie.

Naar het stappenplan

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen