Congres Aardgasvrije Wijken met 1400 deelnemers goed bezocht

15-03-2021
10651 keer bekeken

Het online Congres Aardgasvrije Wijken op 4 maart trok bijna 1400 deelnemers. De talkshow, 10 themasessies en het PAW-buurthuis zijn vanaf nu terug te kijken.

PAW aan tafel

Ruim 1400 professionals uit het hele land bezochten op donderdag 4 maart vanuit huis het online Congres Aardgasvrije Wijken. Het congres startte met de talkshow ‘PAW aan tafel’ waar Brecht van Hulten de praktijk van het Programma Aardgasvrije Wijken doornam met drie wethouders van proeftuinen. Met Maarten van Poelgeest, Marleen Stikker en Onno Dwars werd gesproken over hoe we de aardgasvrije opgave opgeschaald krijgen naar heel Nederland. Rijksbouwmeester Floris Alkemade bracht inspiratie met zijn blik op de aardgasvrije opgave: “het is tijd voor solidariteit, optimisme en een integrale aanpak”.

Themasessies, buurthuis, leestafel en meer

De tien interactieve themasessies werden goed bezocht. Deze varieerden van een goede businesscase in de wijkaanpak, van planvorming naar uitvoering, coronacrisis als kans, de technieken in de proeftuinen tot hoe om te gaan met bewonersinitiatieven en de City Deal energieke wijken. Via het digitaal platform waren niet alleen de talkshow en themasessies te volgen, maar konden deelnemers ook elkaar en sprekers ontmoeten. Tijdens een doorlopende live uitzending vanuit het populaire PAW Buurthuis werd nagepraat met tafelgasten en sprekers. De PAW-leestafel bleek een fijn tussendoortje.

Iets gemist?

Heb je het congres of een bepaalde sessie gemist? Wil je graag de talkshow of sessie even terugkijken of even de sfeer meekrijgen?

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen