Webinar Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH) op 23 maart

25-02-2021
2076 keer bekeken

Ben je verhuurder en wil je bestaande huurwoningen aardgasvrij maken door ze op een warmtenet aan te sluiten? Tijdens dit webinar op 23 maart leer je meer over de Stimuleringsregeling aardgasvrije woningen (SAH).

Aardgasvrije huurwoningen

Sinds het Klimaatakkoord wil Nederland snel, efficiƫnt en betaalbaar woningen van het aardgas afhalen. De woningen worden dan aangesloten op een duurzame warmtevoorziening. Huurwoningen zijn een belangrijk deel van onze woonwijken. Huurwoningen aansluiten op een warmtenet vraagt om veel samenwerking. Bijvoorbeeld met verhuurders, gemeenten, warmteleveranciers en natuurlijk huurders. Op 1 mei 2020 is de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH) geopend.

Met de SAH kunt u subsidie krijgen voor de aansluiting van huurwoningen op een extern warmtenet. De subsidie is zowel voor aanpassingen in de woningen als voor de aansluitkosten op het warmtenet. Zijn de woningen al aangesloten op een warmtenet, maar wordt nog wel aardgas gebruikt voor warm tapwater en/of om te koken? Ook dan kunt u de subsidie SAH aanvragen. De huurwoning gebruikt na de uitvoering in elk geval geen aardgas meer.

Tijdens dit webinar krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe begin je een project om huurwoningen aan te sluiten op een warmtenet?
  • Waar moet je op letten bij de onderhandelingen met het warmtebedrijf?
  • Hoe kom je tot een goede projectaanvraag binnen de SAH?

Programma

  • Bouwe Meijer van ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties licht kort het overheidsbeleid rondom verduurzaming en warmtenetten toe.
  • Constan Custers van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) legt uit waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor SAH-subsidie.
  • Dyon Noy van Atriensis en Cees Tip van Intermaris nemen je mee in hun praktijkervaringen. Wat komt er om de hoek kijken om huurwoningen aan te sluiten op warmtenetten?

Bekijk het volledige programma en meld je aan

Meer weten?

Vragen over het webinar of de regeling? Mail naar sah@rvo.nl.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen