Regierol gemeente belangrijk in wijkgerichte aanpak

23-06-2020
325 keer bekeken

Nieuwsbrief

Abonneer je op de maandelijkse nieuwsbrief, een coproductie van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW).

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het nieuws op deze pagina? Log in of maak een account aan. Klik op de knop 'VOLGEN' bovenaan deze pagina. Dan krijg je bericht als er iets op deze pagina wijzigt. 

Ik wil een account

 

Gemeenten hebben de regie in de wijkgerichte aanpak in de transitie naar aardgasvrij. Maar wat betekent deze regierol voor de gemeenten? Hoe kan de gemeente de samenwerking organiseren? Binnen het thema Regie en Organisatie gaan we samen op zoek naar antwoorden.

We zetten de geactualiseerde hulpmiddelen voor het opstellen van de Transitievisie Warmte en de uitvoeringsplannen op een rij. Tenslotte verwijzen we naar een nieuwe publicatie van de G4, TNO en Platform 31 over innovatieve besluitvorming richting aardgasvrije wijken. 

Hulpmiddelen voor gemeenten van het Kennis – en Leerprogramma (KLP)

Met het opstellen van de Transitievisie Warmte en uitvoeringsplannen op wijk- of buurtniveau krijgen gemeenten er nieuwe taken bij. Het KLP heeft samen met gemeenten een aantal producten ontwikkeld die hierbij kunnen helpen:

In een leerkring met een aantal gemeenten wordt hard gewerkt aan een stappenplan voor het uitvoeringsplan per wijk of buurt. Het streven is om eind 2020 een eerste basisversie klaar te hebben.

Publicatie ‘Innovatie in besluitvorming richting aardgasvrije wijken’

Onlangs is de publicatie “Innovatie in besluitvorming richting aardgasvrije wijken” verschenen. Dat is de voorlopige opbrengst van de samenwerking tussen de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht en kennisinstellingen TNO en Platform31. De publicatie bevat onder meer een conceptueel model met bouwstenen voor besluitvorming en verschillende regiemodellen. Interessant is het overzicht van de stakeholders waar ook de belangen en spanningsvelden worden beschreven.  

Lees ook het nieuwsbericht op de website van TNO.
 

 

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen