Aanvraagtermijn proeftuinen definitief 1 mei 2020

08-04-2020
7999 keer bekeken

De deadline voor het indienen van een aanvraag voor een proeftuin Aardgasvrije Wijken is definitief uiterlijk 1 mei 2020.

Op 16 maart 2020 is aangekondigd dat de uiterste datum om een aanvraag in te dienen voor een tweede ronde proeftuinen Aardgasvrije Wijken is verlengd – in plaats van tot en met 1 april heb je tot en met 1 mei 2020 de tijd. Dit besluit was genomen vanwege de maatregelen in verband met de bestrijding van het coronavirus. De Stuurgroep van het Programma Aardgasvrije Wijken heeft besloten deze datum niet opnieuw te verlengen. De indieningsdatum is dus definitief uiterlijk 1 mei 2020.

Bekendmaking selectie na de zomer

Het verlengen van de uiterste indieningsdatum op 1 mei heeft consequenties voor het proces van de beoordeling van de aanvragen. Voor een gedegen kwaliteitsoordeel van de expertteams en een selectieadvies door de Adviescommissie Aardgasvrije Wijken aan de minister van BZK is voldoende tijd nodig. De selectie en de bekendmaking van de tweede ronde proeftuinen zal daarom na de zomer plaatsvinden. Wij verwachten dat dit medio oktober zal zijn. Nadere informatie over het proces van selectie en de precieze planning volgt te zijner tijd.  

Omgaan met geannuleerde activiteiten als gevolg van coronamaatregelen

De huidige coronamaatregelen hebben veel gevolgen, ook voor gemeenten die bezig zijn met aardgasvrije wijken. Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen leven over hoe de gemeenten om moet gaan met geplande bewonersbijeenkomsten en andere activiteiten die niet doorgaan. Als het gaat om geannuleerde activiteiten die van belang zijn voor het proces rondom de proeftuinaanvraag, is ons advies om het webformulier (kies voor eHerkenning, niveau 1) te gebruiken om uit te leggen waarom de activiteit niet kan plaatsvinden. Vermeld ook naar welke alternatieven wordt gekeken.

Voor specifieke vragen over de aanvraag, kun je contact opnemen met de helpdesk

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen