Webinar - ‘Een Waterenergieplan: als onderdeel van het transitiebeleid’

06-04-2023 310 keer bekeken

Begin

20-04-2023 om 11:00

Einde

20-04-2023 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op donderdag 20 april 2023 organiseert het Netwerk Aquathermie, in samenwerking met netwerkpartij Deltares en de Universiteit Utrecht, een webinar over het Waterenergieplan.

Een waterenergieplan zou een instrument kunnen zijn waarmee de verwachte opschaling van aquathermie gereguleerd kan worden. Het is een ruimtelijk plan, waarin gemeenten en waterschappen de locaties en omvang van de warmtewinningen (koudelozingen) in een gebied van te voren bepalen.
Zo’n aanpak biedt de mogelijkheid om de beschikbare warmte slimmer te verdelen, rekening te houden met cumulatieve temperatuureffecten en nadelige ecologische effecten te voorkomen. Bovendien helpt het gemeenten om de Transitievisie warmte en hun bronnenstrategie te concretiseren.

In het webinar laten we aan de hand van cases zien hoe een waterenergieplan ontwikkeld kan worden en wat daarvoor nodig is. We bediscussiëren wat dat zou betekenen voor het beleid rondom aquathermie. Hoe kunnen we die balans vinden tussen het energietransitiedoel en het natuur- en waterkwaliteitsdoel?  En hoe zou het waterenergieplan onderdeel kunnen worden van de volgende fase in de warmtetransitie, waarin gemeenten hun transitiebeleid nader uitwerken?

Tijdens het webinar nemen de sprekers je mee in het instrument van het Waterenergieplan, de beleidsimplicaties en juridische aspecten.

Inschrijven

Ben jij nieuwsgierig naar het instrument van het Waterenergieplan en hoe het in jouw transitiebeleid een rol kan spelen? Schrijf je dan in via onderstaande knop!

Ga naar het inschrijfformulier

Cookie-instellingen