Nieuw: Leerkring wijkaanpak maatschappelijk vastgoed

01-02-2023 503 keer bekeken

Begin

09-03-2023 om 10:00

Einde

09-03-2023 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Wil je samen met andere gemeenten aan de slag om te verkennen hoe de wijkaanpak en de opgave voor het verduurzamen van het maatschappelijk vastgoed beter met elkaar verbonden kunnen worden? Meld je dan aan voor deze leerkring!

‘De wijkaanpak en het verduurzamen van het maatschappelijk vastgoed als één opgave'

Waarom deze leerkring?
Het doel van de leerkring is het verkrijgen van meer inzicht over de wijze waarop de opgave van het verduurzamen van gemeentelijk maatschappelijk vastgoed meer verbinding kan krijgen met de wijkaanpak. Dit zijn nu nog op zichzelf staande opgaven. Vanuit het klimaatakkoord hebben gemeenten een belangrijke rol toegewezen gekregen op beide opgaven. De focus vanuit de wijkaanpak is de afgelopen jaren met name geweest op woningen. Nu zal er ook meer gekeken moeten worden naar andere stakeholders in de wijk. In deze leerkring gaan we op zoek naar de kansen en uitdagingen om deze opgaven beter bij elkaar te brengen. We werken toe naar een eindproduct dat voor iedere gemeente beschikbaar wordt gesteld.

Voor wie
Gemeenteambtenaren die zich bezig houden met verduurzamen gemeentelijk maatschappelijk vastgoed en/of de wijkaanpak. Neem dus ook gerust je collega mee!

Wanneer
De eerste sessie vindt plaats op donderdag 9 maart van 10.00-14.00 uur (inclusief lunch). In totaal komen we vier keer bij elkaar (iedere 4-6 weken). Het zijn fysieke sessies omdat we ook echt met elkaar aan het werk gaan.

Wat vragen we aan jou?
Het succes van deze leerkring valt of staat met jouw aanwezigheid en commitment!

Aanmelden?
Aanmelden voor de leerkring kan tot 20 februari bij Manouk Staal van de VNG: manouk.staal@vng.nl

Daarna sturen we je het programma toe met data, tijdstippen en locatie.

Vragen?
Wil je meer weten over deze leerkring? Dan beantwoorden Wouter Gubbels, Wouter.Gubbels@vng.nl en Annelies Groenestein, Annelies.Groenestein@vng.nl van het programma Verduurzamen Maatschappelijk Vastgoed graag jouw vragen.

Cookie-instellingen