Webinar ‘EU-verduurzamingsagenda voor gebouwde omgeving’ van Platform31

28-11-2022 187 keer bekeken

Begin

01-12-2022 om 10:00

Einde

01-12-2022 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Zowel nationaal als internationaal worden steeds scherpere eisen gesteld aan de uitstoot van CO2. En dus ook de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Veel nationaal beleid is het gevolg van Europese afspraken, zoals bijvoorbeeld de European Green Deal. Wat moeten gemeenten weten om hier goed op voorbereid te kunnen zijn? Tijdens deze webinar wordt u bijgepraat over wat de Europese verduurzamingsagenda voor de gebouwde omgeving betekent voor gemeenten.

De webinar wordt gehouden door Platform31 in samenwerking met VNG en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Doel is om vooruit te blikken op wat er in de komende jaren op gemeenten afkomt. Inclusief antwoord op de vraag: hoe komt Europees beleid als rijksregel uiteindelijk op het bordje van de uitvoerende gemeente? Wat hebben gemeenten eraan en hoe kunnen ze erop anticiperen?

De bijdragen van de sprekers is speciaal toegesneden op (beleids-)medewerkers die zich bezighouden met verduurzaming en strategisch beleid. Daarnaast zijn andere geïnteresseerden ook welkom, zoals woningcorporaties, provincies en waterschappen.

De globale opzet van de bijeenkomst is als volgt:

  • Presentatie door Robert Dijksterhuis, gezant duurzaam bouwen van het ministerie van BZK over: welk beleid komt er vanuit Brussel naar de gemeenten?
  • De tweede spreker geeft een beeld van hoe VNG de belangen van Nederlandse gemeenten vertegenwoordigt in Europa.
  • Een gemeente met ervaring binnen Europese samenwerking en duurzaamheid geeft tips en praktische handvatten om met Europa en de Green Deal aan de slag te gaven.

Er is bovendien uitgebreid ruimte voor vragen en interactie in deze webinar. Meld je nu aan!

Aanmelden

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Mail Ka-Chun Lo via ka-chun.lo@platform31.nl.

Cookie-instellingen