Circulaire energietransitie: installaties – rollen voor gemeenten - Platform31

14-09-2022 573 keer bekeken

Begin

27-09-2022 om 13:00

Einde

27-09-2022 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Om gemeenten tot praktische inzichten te helpen komen organiseert Platform31 in 2022 een serie bijeenkomsten rondom circulariteit en de energietransitie.

Voor wie?

De serie bijeenkomsten staat open voor alle gemeenten (niet enkel die met PAW-proeftuinen). Het is geen beletsel als u er de eerste bijeenkomst niet bij was. Ook kunt u als gemeente voor iedere bijeenkomst in de serie een andere medewerker afvaardigen, voor wie het betreffende thema relevant is..

Wat?

De eerste bijeenkomst, over circulair isoleren, heeft op 5 juli plaatsgevonden. De bijeenkomst op 27 september gaat over het onderwerp energie-installaties. Hierbij gaan we, na presentaties door experts en discussie op basis van vragen, samen met de deelnemers in op de rollen die gemeenten kunnen nemen om circulariteit van energie-installaties te bevorderen. We bouwen daarbij voort op de uitkomsten van de interactie uit de eerste sessie en voegen daar ook weer echt iets aan toe.

De opzet van de bijeenkomst is dus als volgt:

  1. Welkom en korte introductie over het thema en deelonderwerp
  2. Drie gastpresentaties, inclusief per presentatie mogelijkheid tot Vraag & Antwoord met deelnemers
    • de Nationale Milieudatabase gaat in op de milieuprestatie van materialen en producten, de kennis die zij daarover dynamisch in kaart brengen, en hoe gemeenten deze kunnen inzetten.
    • ZonNext zal meer vertellen over het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van gebruikte zonnepanelen (met doorkijkje naar andere installaties).
    • Korte pitch door Buyer Group Duurzame zonnepanelen: wat houdt het in en wat hebben gemeenten eraan?
  3. Interactieve groepsdiscussie over mogelijke rollen van gemeenten op dit thema, voor verschillende niveaus van de zogeheten R-ladder.
  4. Afsluiting en korte vooruitblik naar derde sessie.

Aanmelden

Meld je hier aan

Vragen over deze sessie? Mail naar Wouter Kersten

Cookie-instellingen