Presentatie Vuistregelkaart rioolonderhoud: koppelkans bij aardgasvrije opgave! - PAW

14-04-2022 568 keer bekeken

Begin

12-05-2022 om 13:00

Einde

12-05-2022 om 14:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online bijeenkomst

Werk je bij een gemeente aan het aardgasvrij maken van buurten en wijken, en wil je graag weten of je dat handig kunt combineren met onderhoud aan de riolering? Kom dan op donderdag 12 mei (13:00 uur) naar de online presentatie van de Vuistregelkaart rioolonderhoud.

Het koppelen van werkzaamheden voor aardgasvrij aan geplande vervanging van riologing zorgt voor voordelen. Zo hoeft de straat maar één keer open. Maar wat zijn de randvoorwaarden van zo'n integrale aanpak van aardgasvrij en onderhoud aan de ondergrondse infrastructuur? Is het bijvoorbeeld duidelijk wanneer de rioolvervanging te verwachten is?

Openbaar beschikbare data kunnen een eerste antwoord geven op zulke vragen. We hebben laten onderzoeken hoe je op basis van zulke openbare data een eerste indruk krijgt van de toestand van de riolering in het gebied waar je aan de slag wilt. Ligt het er net in en het kan het dus nog decennia mee, of is het zinvol om je collega van stedelijk waterbeheer op te zoeken en te kijken hoe je dit samen kunt oppakken? Zo kwamen we tot een Vuistregelkaart rioolonderhoud.

Wil je hier meer over weten? En kun je meer tips en tricks gebruiken over de rol van riolering in de energietransitie? Meld je dan aan. Gerdien van de Vreede (VNG), Marianne Kruger (Markrucon) en Eric Oosterom (Stichting RIONED) vertellen je er alles over.

Aanmelden en vragen 

Aanmelden

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Mail Gerdien van de Vreede: gerdien.vandevreede@vng.nl

Cookie-instellingen