Samen werken aan integrale wijkontwikkeling - Symposium Transform

06-04-2022 307 keer bekeken

Begin

25-04-2022 om 13:30

Einde

25-04-2022 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Gemeentehuis Delft

Werk je aan de energietransitie en vind je het ook lastig om andere opgaven aan de wijkgerichte aanpak te verbinden? Dan is dit Symposium iets voor u. Op 25 april presenteert Transform de belangrijkste inzichten en ontwikkelde instrumenten van het afgelopen half jaar.

Aan bod komen:

 • De condities die essentieel zijn om met een integrale gebiedsaanpak te kunnen starten
 • Drie instrumenten die helpen met het verkrijgen van inzicht in koppelopgaven voor een wijk of buurt

Drie instrumenten, drie workshops

Geïnitieerd door de provincie Zuid-Holland, werkten de gemeenten Schiedam, Delft en Vlaardingen het afgelopen half jaar samen aan ‘Transform’. Met Transform worden handvatten ontwikkeld om opgaven te kunnen verbinden op wijkniveau. Daarbij dient de energietransitie als vliegwiel, om ook andere opgaven in de wijk aan te pakken. Door verschillende opgaven slim te combineren kan er grotere maatschappelijke meerwaarde worden gerealiseerd, met meer impact voor de bewoners. Het programma biedt veel mogelijkheden om de instrumenten te leren kennen en ermee aan de slag te gaan.

Er zijn twee rondes waarin keuze is uit drie workshops, en in iedere workshop staat een recent ontwikkeld Transform-instrument centraal:

 1. Buurtpaspoort: een middel om de kenmerken van de buurt in beeld te brengen en een eerste duiding te geven. Hoe brengen we aan het begin van de wijkaanpak de buurtkenmerken integraal in beeld?
 2. Buurtfoto: verschillende manieren van bewonersconsultatie om inzicht te krijgen in wat er speelt en leeft in de buurt. Hoe bepaal je samen met de bewoners van de buurt de belangrijkste transitieopgaven voor de buurt?
 3. Maatschappelijke Impact Analyse: een instrument waarmee de meerwaarde van het koppelen van opgaven en interventies kan worden bepaald. Welke interventies, om de opgaven van de wijk aan te pakken, kun je koppelen en welke meerwaarde levert dit op?

Programma

 • 13.00 Inloop
 • 13.30 Introductie Transform
 • 14.15 Ronde 1: aan de slag met de instrumenten
 • 15.00 Pauze
 • 15.15 Ronde 2: aan de slag met de instrumenten
 • 16.00 Uitwisselingscafé
 • 16.30 Afsluiting

Aanmelden

Meld je aan

Vragen? Mail Simone van Raaij

Cookie-instellingen