Juridische Open Tafel Sessie: De energiecoöperatie - PAW

07-03-2022 589 keer bekeken

Begin

11-04-2022 om 09:30

Einde

11-04-2022 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online bijeenkomst

In bijna elke gemeente is wel een energiecoöperatie. Zo'n coöperatie is een lokaal initiatief van bewoners die met elkaar duurzame energie opwekken. Gemeenten ondersteunen en faciliteren dergelijke initiatieven graag, maar lopen vaak tegen juridische vragen aan. Hoe ga je bijvoorbeeld om met subsidiegelden? En welke aanbestedingsregels gelden er? Tijdens deze Juridische Open Tafel Sessie (JOTS) presenteren we de juridische ins & outs. En gaan we aan de hand van voorbeelden kennis en ervaringen uitwisselen. Uiteraard kun je ook bij deze JOTS je vragen en zorgen delen. En natuurlijk de positieve ervaringen en aanpakken binnen jouw gemeente. Tot slot vernemen we graag aan welke kennis en informatie jouw gemeente nog meer behoefte heeft, als het gaat om energiecoöperaties.

Programma:

09.30-09.45       Welkom door Regina Koning en Jacco Karens
09.45-10.15       Presentatie over juridische aspecten energiecoöperatie
10.15-10.50       Vragen en delen van kennis en ervaringen
10.50-11.00       Volgende JOTS en afsluiting

Aanmelden

Heb je een vraag over de bijeenkomst, of wil je vragen over het onderwerp alvast voorleggen? Neem gerust contact op met Regina Koning, projectleider juridica van het Kennis- en leerprogramma Programma Aardgasvrije wijken: regina.koning@vng.nl

NB. Deze bijeenkomst is alléén bedoeld voor medewerkers van gemeenten, niet voor bureaus. Er worden geen opname van de bijeenkomst gemaakt die u achteraf kunt terugkijken.

Cookie-instellingen