Leerkring Plattelandsaanpak Aardgasvrij - PAW

25-10-2021 746 keer bekeken

Begin

22-11-2021 om 14:00

Einde

22-11-2021 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online bijeenkomst

De mogelijkheden, uitdagingen en dilemma’s rond de warmtetransitie in landelijk gebied zijn in veel gevallen anders dan in de stad. Op het platteland is een grootschalig warmtenet vaak niet mogelijk, en is er vaak sprake van meerdere kleine kernen. Daarom organiseert PAW speciaal voor plattelandsgemeenten de online leerkring Plattelandsaanpak Aargasvrij. De startbijeenkomst is op maandag 22 november (14.00 - 16.30 uur).

Werk jij voor een plattelandsgemeente aan de opgave aardgasvrij? En wil je ervaringen uitwisselen met andere gemeenten, over de specifieke uitdagingen van de warmtetransitie voor landelijk gebied? Meld je dan aan!

Deelname aan de leerkring geeft je de mogelijkheid om van andere gemeenten te leren. Bovendien leveren de bijeenkomsten je expertise op over zaken als technische oplossingen, financiering en participatie, specifiek over het landelijk gebied.

In de leerkring staat de vraag centraal hoe je als plattelandsgemeente kunt komen tot een aardgasvrije gebouwde omgeving en wat je daarvoor nodig hebt in het landelijk gebied. Tijdens de leerkringsessies verken je deze vraag vanuit verschillende thema's. We starten met de technische mogelijkheden en wat die betekenen voor het proces. En we gaan aan de slag met kwesties rond financiering en participatie. De leerkring wordt voorbereid in samenwerking met een aantal gemeenten.

De online leerkring Plattelandsaanpak Aardgasvrij start met vier sessies. Als er behoefte aan blijkt, volgen er meer.

Alle handvatten, inzichten en kennis die de leerkring oplevert, verzamelen we in een pakket inspirerende voorbeelden, praktische handvatten en waardevolle inzichten die het PAW actief deelt met andere plattelandsgemeenten.

Aanmelden en vragen  
Werk jij voor een plattelandsgemeente aan de opgave aardgasvrij? Meld je dan aan! De leerkring Plattelandsaanpak Aardgasvrij is niet voor bureaus.

Ik meld me aan

Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Manouk Staal, projectleider Regie & organisatie van het Kennis- en leerprogramma PAW, via: manouk.staal@vng.nl 

Cookie-instellingen