Juridische Open Tafel Sessie: Do's en Don'ts aanpak aardgasvrij bij woningen met VvE - PAW

26-08-2021 758 keer bekeken

Begin

09-11-2021 om 09:30

Einde

09-11-2021 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Tijdens de Juridische Open Tafel Sessie, online op 9 november 2021, besteden we aandacht aan de juridische kwesties die op tafel komen als er Verenigingen van Eigenaren (VvE) onderdeel zijn van de wijkgerichte aanpak bij het aardgasvrij maken van woningen. Ook de juridische problematiek die gemeenten ervaren komt aan bod.

Inge van Beek van de gemeente Tilburg geeft de inleiding bij deze Juridische Open Tafel Sessie. Zij is Omgevingsmanager Energietransitie VvE’s en vertelt hoe de gemeente Tilburg kwam tot en succesvolle aanpak met een VvE van een woongebouw met 256 woningen. Belangrijk was onder andere de intensieve samenwerking met de wonincorporatie. Aan bod komt verder onder meer hoe kwesties als de betaalbaarheid, technische problemen en de communicatie met bewoners zijn aangepakt.

Na de inleiding bespreken we juridische knelpunten specifiek voor situaties met VvE's. Heb je een juridische kwestie die je wilt voorleggen, of had je er één en heb je die kunnen oplossen? Meld je aan en deel de kwestie vooraf met Regina Koning, regina.koning@vng.nl, organisator van de Juridische Open Tafel Sessies en projectleider thema Juridica binnen KLP.

VvE en gespikkeld bezit

Gemeenten onderzoeken per wijk of en hoe ze die aardgasvrij kunnen maken. In veel wijken staan ook gesplitste woongebouwen met meerdere eigenaren. In juridische termen: gespikkeld bezit. Eigenaren van gespikkeld bezit moeten zich verenigen via een Vereniging van Eigenaren, voor beheer en onderhoud van het woongebouw (zoals de gezamenlijke constructies en installaties).

Programma:

09:30 - 9:40   Welkom en voorstelronde door Regina Koning (projectleider thema Juridica, KLP | PAW)
09:40 - 10:00 Inleiding: Casus VvE gemeente Tilburg (Inge van Beek)
10:00 - 10:15 Juridische duiding van de VvE-problematiek (Regina Koning/ Jacco Karens)
10:15 - 10:45 Vragen en uitwisseling van kennis en ervaring
10:45 - 11:00 Rondvraag en afsluiting.

Let op: deze bijeenkomst is alleen voor gemeenten en andere lokale overheden

Aanmelden

Cookie-instellingen