Praat mee! Hoe verhoudt de Regionale Structuur Warmte zich tot de tvw? - PAW

07-06-2021 412 keer bekeken

Begin

17-06-2021 om 13:00

Einde

17-06-2021 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online bijeenkomst

Op dit moment ontwikkelt het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NPRES) een handreiking voor de 2e versie van de Regionale Energiestrategie (RES), die in 2023 gereed moet zijn. Een onderdeel van de RES is de Regionale Structuur Warmte2.0 (RSW).

Het doel van de RSW is om de bovengemeentelijke warmtebronnen, knelpunten in kaart te brengen, en eventuele regionale samenwerking te ondersteunen. Per gemeente en per regio zal het sterk verschillen welke behoefte er is.  De VNG is betrokken bij de ontwikkeling van deze handreiking. Om ervoor te zorgen dat de RSW goed aansluit op de gemeentelijke behoeften en de processen rond de transitievisie warmte, zijn wij benieuwd naar de feedback van jouw gemeente op de plannen van de RSW.

Op donderdagmiddag 17 juni tussen 13:00-14:00 uur zal Alfredo Verboom van het NPRES een korte toelichting geven op de plannen voor de RSW2.0. Aansluitend is er ruimte om vanuit jouw gemeentelijk perspectief te reflecteren op deze plannen. Wij horen graag waar in de verschillende gemeenten, de behoeften liggen voor afstemming en samenwerking op bovengemeentelijke warmtebronnen / knelpunten.

De meedenksessie is bedoeld voor alle gemeenteambtenaren die betrokken zijn bij de energietransitie.

Aanmelden

Ben je verhinderd? Wil je jouw feedback met ons delen of heb je vragen? Neem dan contact op met ilonka marselis, ilonka.marselis@vng.nl.

Cookie-instellingen