Informatiebijeenkomsten 3e ronde proeftuinen Aardgasvrije Wijken - PAW

26-05-2021 1930 keer bekeken

Begin

06-07-2021 om 09:30

Einde

06-07-2021 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online bijeenkomst

Op dinsdag 6 juli en donderdag 8 juli van 9:30- 12:30 uur vinden online informatiebijeenkomsten plaats over de 3e ronde proeftuinen. Deze zijn bedoeld voor gemeenten die overwegen om een rijksbijdrage aan te vragen voor een proeftuin Aardgasvrije Wijken.

Gemeenten kunnen naar verwachting vanaf 1 juli 2021 tot en met 1 november 2021 een aanvraag voor de 3e ronde indienen voor het aardgasvrij maken van een bestaande wijk, buurt of dorp vóór 2030 óf voor een stapsgewijze aanpak waarbij de bestaande wijk, buurt of dorp op middellange termijn (maar uiterlijk vóór 2040) aardgasvrij wordt, en waarbij het alternatief voor aardgas wel al bekend moet zijn. Voor deze 3e en laatste ronde proeftuinen is maximaal 50 miljoen Euro beschikbaar.

Lees hier meer over de inhoudelijke focus van de 3e ronde proeftuinen.

Programma

De sessies op 6 en 8 juli zijn bedoeld voor ambtenaren van gemeenten die overwegen om een rijksbijdrage aan te vragen voor een proeftuin Aardgasvrije Wijken. Zij krijgen een inhoudelijke toelichting over de hoofdlijnen van de 3e ronde proeftuinen en kunnen terecht met vragen. Daarna wordt nader ingegaan op de thema’s: financiële onderbouwing, technische oplossingen, participatie & communicatie, regie & organisatie en de verbinding met andere opgaven.

Aanmelden voor 6 juli
Aanmelden voor 8 juli 

Beide sessies zijn gelijk, u kunt zich voor één van de sessies opgeven.

Deze sessies vinden in verband met Covid-19 online plaats en worden georganiseerd door het Programma Aardgasvrije Wijken. 

Spreekuur bewonersinitiatieven op 6 juli van 13-14 uur

Aanvullend is er voor bewonersinitiatieven en gemeenten een gerichte vervolgsessie (online) van Energie Samen | Buurtwarmte samen met PAW. Hier kunnen bewonersinitiatieven en gemeenteambtenaren -die samenwerken met bewonersinitiatieven- specifieke vragen stellen over o.a. de 3e ronde proeftuinen.

Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar: buurtwarmte@energiesamen.nu

Op dinsdagochtend 14 september en donderdagochtend 16 september staan verdiepende sessies gepland over de thema’s in de 3e ronde proeftuinen met experts van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hier kan je je later voor aanmelden.

Cookie-instellingen