Juridische Open Tafelsessie - PAW

20-05-2021 508 keer bekeken

Begin

22-06-2021 om 09:30

Einde

22-06-2021 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online bijeenkomst

Juridische Open Tafel Sessie: verduurzamen van gebouwen/woningen en de wetgeving rondom de bescherming van flora en fauna

Bestaande gebouwen verduurzamen, zoals middels dak-, vloer- en gevelisolatie, is een belangrijk onderdeel van de wijkgerichte aanpak naar aardgasvrij. In de planningsfase worden maatregelen benoemd en in kaart gebracht. Bij de uitvoering van verduurzamingswerkzaamheden blijkt dan vaak behoorlijk strenge regelgeving van toepassing te zijn met betrekking tot de bescherming van plant- en diersoorten. Denk aan vleermuizen die (mogelijk) verblijven in de spouwmuur.  

Welke verplichtingen gelden vanuit de natuurwetgeving in Nederland (en Europa) en welke mogelijkheden zijn gevonden om hier, binnen het wettelijk kader, mee om te gaan?

In deze Juridische Open Tafel Sessie starten we met een inhoudelijke bijdrage over de juridische aspecten bij het verduurzamen van gebouwen en de bescherming van plant- en diersoorten. Daarna is voldoende ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen tussen gemeenten.

Programma: volgt

Heb je nog vragen? Je kan deze sturen naar Regina Koning, trekker van het thema Juridische (on)mogelijkheden binnen het KLP: regina.koning@vng.nl.

Let op: deze bijeenkomst is alleen voor gemeenten en andere lokale overheden.

Aanmelden

Cookie-instellingen