Under construction: dilemma's in de gebouwde omgeving - Uitvoeringsoverleg Gebouwde Omgeving

17-02-2021 253 keer bekeken

Begin

11-03-2021 om 15:00

Einde

11-03-2021 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Praat mee over dilemma's en keuzes bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving tijdens online event Under Construction van het Uitvoeringsoverleg Gebouwde Omgeving van het Klimaatakkoord op 11 maart.

7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas af, uiterlijk in 2050

Deze uitdaging voor de gebouwde omgeving staat in het Klimaatakkoord, dat in juni 2019 is gepresenteerd. Hoe pak je zo’n uitdaging aan? Welke dilemma’s kom je tegen? Welke keuzes maak je? Op donderdag 11 maart kun je hierover meepraten, tijdens het online evenement ‘Under Construction – verduurzaming van de gebouwde omgeving’.

Centraal programma ‘Opperland in transitie’

In het denkbeeldige Opperland moeten tien miljoen woningen van het gas af. Hoe pak je dat aan? Kajsa Ollongren (demissionair minister van BZK, deelname onder voorbehoud), Lot van Hooijdonk (wethouder gemeente Utrecht), Medy van der Laan (voorzitter Energie Nederland) en Martin van Rijn (voorzitter Aedes) pakken deze handschoen op. Ze doen dat in spelvorm onder leiding van Maarten van Poelgeest. Ga je de mensen in Opperland verleiden? Ga je normeren? Of kies je voor een aanpak waarbij woningen wijk voor wijk van het gas af gaan? Wordt het een warmtenet, all-electric of hybride?

Deelsessies

Na een korte pauze kun je meedoen met een van de elf discussiesessies. De organisatie van deze sessies is in handen van de partijen die zijn aangesloten bij het Uitvoeringsoverleg Gebouwde Omgeving.

Bekijk de website van het Klimaatakkoord voor meer informatie

Cookie-instellingen