Juridische Open Tafelsessie - Vragen en kennis delen - Programma Aardgasvrije Wijken (PAW)

02-02-2021 259 keer bekeken

Begin

16-02-2021 om 09:30

Einde

16-02-2021 om 10:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online bijeenkomst

Juridische Open Tafelsessie Aardgasvrij Transitie (JOTS)

Voor de gemeentelijke ambtenaar of projectleider die op zoek is naar meer informatie over juridische kwesties, do’s-and-dont’s, de juridische werkelijkheid en de mogelijkheden die er zijn in de aardgasvrij transitie organiseren wij op dinsdag 9 februari 2021 van 9.30 tot 10.30 uur een volgende Juridische Open Tafelsessie Aardgasvrij Transitie.

Tijdens de sessie geven we gemeenten de mogelijkheid om juridische vragen te stellen en knelpunten te delen die we met elkaar bespreken en proberen te beantwoorden. Vragen die niet tijdens de sessie beantwoord kunnen worden, worden genoteerd. Reacties daarop en antwoorden worden via de online community met de deelnemers gedeeld. Ook is het mogelijk om tijdens deze sessie specifieke kennis en ervaring te delen met je collega’s en het KLP. De sessies nemen maar een uur in beslag en zijn informeel van aard. 

Aanpak JOTS

Voor de Juridische Open Tafelsessie Aardgasvrij Transitie kun je vragen inbrengen over juridische kwesties, wettelijke regelingen etc. maar ook oplossingen die binnen je eigen gemeente al zijn gevonden en die je graag wilt delen. Dat kunnen vragen of oplossingen zijn over uiteenlopende onderwerpen: vergunningen, bestemmingsplannen, natuurwetgeving, aanbesteding, staatssteun, bouwregels, bouwcontracten, regels in het Burgerlijk Wetboek enz. Je kan deze sturen naar Regina Koning, trekker van het thema Juridische (on)mogelijkheden binnen het KLP: regina.koning@vng.nl.

Let op: deze bijeenkomst is alleen voor gemeenten en andere lokale overheden.

Aanmelden

Cookie-instellingen