Kennis- en leerbijeenkomst over de transitievisie warmte - PAW en ECW

20-01-2021 279 keer bekeken

Begin

15-02-2021 om 13:30

Einde

15-02-2021 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW) organiseren samen op maandag 15 februari een online kennis- en leerbijeenkomst. In deze bijeenkomst spreken we met twee gemeenten en andere experts over de dilemma’s rond het maken van de transitievisie warmte.

Elke gemeente maakt voor het einde van 2021 een transitievisie warmte. Dit document geeft het tijdpad weer voor het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving. In welke wijk gaat de gemeente voor 2030 aan de slag? Welke duurzame warmtestrategieën zijn daarbij mogelijk? Hoe willen zij hun bewoners in dit proces meenemen en op welk moment? Wat kunnen gemeenten van elkaar leren?

In deze bijeenkomst praten we met twee gemeenten over hun ervaringen: de stedelijke gemeente Gouda en het meer landelijk gelegen Dronten. Waar lopen zij tegenaan en hoe gaan zij om met dilemma’s? Na de presentaties is er ruime gelegenheid voor de deelnemers om vragen te stellen aan de sprekers en aangeschoven experts.

Programma

13:30  Welkom door Roy Blokvoort (dagvoorzitter)

13:35  Introductie door Julia Sondermeijer van het Programma Aardgasvrije wijken (PAW) en Roy Blokvoort van het Expertise Centrum Warmte (ECW)

13:40  Presentatie gemeente Gouda: waar staan we nu als stedelijke gemeente en wat komen we tegen?
Door Evelien ten Cate, Procesmanager Transitievisie Warmte gemeente Gouda en Karin van Rooij, adviseur Duurzaamheid Omgevingsdienst Midden Holland en werkzaam binnen het team energietransitie van Gouda.

14:00  Gemeente Dronten: waar staan we nu als landelijke gemeente en wat komen we tegen?
Door Geert Gielen, regisseur Duurzaamheid gemeente Dronten.

14:20  Korte pauze

14:25  Gesprek van de dagvoorzitter met de sprekers en experts (Julia Sondermeijer, PAW, en Floor Langendijk, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) over de vragen en dilemma’s

14:50  Terugkoppeling en afsluiting door dagvoorzitter: wat kunnen we van elkaar leren en hoe nu verder?

15:00  Einde

Meld je aan!

Wil je weten wat andere gemeenten ervaren als zij aan de slag gaan met de transitievisie warmte? Tegen welke dilemma’s zij aanlopen bijvoorbeeld op het gebied van de keuze van de wijk of hoe zij denken hun bewoners te betrekken? Meld je dan aan voor de leerbijeenkomst op 15 februari!

Aanmelden

Meer informatie

Meer informatie over de transitievisie warmte vind je op de website van het PAW.

Cookie-instellingen