Lancering Datavoorziening Wijkpaspoort Warmtetransitie - Programma Aardgasvrije Wijken (PAW)

10-12-2020 2332 keer bekeken

Begin

28-01-2021 om 14:00

Einde

28-01-2021 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

In een oogopslag zien hoe een wijk er voor staat? En weten wat dat betekent voor de energietransitie? Dat kan met het Wijkpaspoort! Het Wijkpaspoort is een infographic waarin data zijn opgenomen die helpen om inzicht te krijgen in de karakteristieken van een bepaalde wijk.

Het Kadaster heeft samen met gemeenten een Wijkpaspoort ontwikkeld dat je voor elke buurt of wijk in Nederland kunt inzetten om meer inzicht te krijgen in de lokale situatie. Het format met toelichting is oktober 2020 gepubliceerd en voor iedereen beschikbaar. Je kunt het Wijkpaspoort makkelijk zelf invullen, en de kwantitatieve informatie aanvullen met de kennis en inzichten die je als gemeente uit eigen ervaring hebt over een gebied: https://www.kadaster.nl/zakelijk/producten/advies/wijkpaspoort-voor-de-warmtetransitie '

Heb je veel buurten of wijken waar je dit voor zou willen doen? Om je te helpen heeft VNG het kwantitatieve deel van het wijkpaspoort vast digitaal voor je klaar gezet in DEGO (Datavoorziening Energietransitie Gebouwde Omgeving). Dat kun je gebruiken om een eerste indruk te krijgen van alle buurten in je gemeente. Je kunt de informatie ook makkelijk overzetten naar het complete Wijkpaspoort. Meer weten? Meld je dan aan voor de online lancering op 28 januari van 14-15. Het precieze programma volgt nog, maar als je je nu aanmeldt, weet je zeker dat je er bij kunt zijn!

Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar: Gerdien.vandeVreede@vng.nl

Let op: deze bijeenkomst is alleen voor gemeenten en andere lokale overheden.

Aanmelden

Cookie-instellingen