Update Datavoorziening Energietransitie Gebouwde Omgeving

12-03-2020 552 keer bekeken

Begin

16-04-2020 om 13:00

Einde

16-04-2020 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online (als je je aanmeldt, sturen we je de link)

Omdat er momenteel geen fysieke bijeenkomsten mogen plaatsvinden, houden we de update digitaal. Als je je aanmeldt, sturen we je de link zodat je er virtueel bij aanwezig kunt zijn. We hopen je online te zien!’

Na de vorige bijeenkomst van de datavoorziening Energietransitie Gebouwde Omgeving zijn we hard aan de slag gegaan om jullie wensen en opmerkingen mee te nemen in een nieuwe versie. Was je bij de vorige bijeenkomst, en wil je graag terugzien wat er met jouw input gedaan is? 

Kon je er toen niet bij zijn, maar ben je razend benieuwd waar we nu staan met de datavoorziening? Ben je de afgelopen tijd tegen datastruikelblokken aangelopen, en hoop je dat we kunnen helpen die uit de weg te ruimen? Kom dan op 16 april naar de Update Datavoorziening Energietransitie Gebouwde Omgeving.

Nieuwe features en wijkpaspoorten

De datavoorziening zorgt er voor dat gemeenten eenvoudig praktisch aan de slag kunnen met de data die ze nodig hebben voor het maken van een Transitievisie Warmte.

We laten de nieuwste features van de datavoorziening zien, en testen graag samen of ze in de praktijk echt helpen. Daarna gaan we aan de slag met het thema Wijkpaspoorten: hoe krijg je in een oogopslag een goed overzicht van de belangrijkste kenmerken van een wijk? Wat is bijvoorbeeld de leeftijdsverdeling van de bewoners, wat zijn de verschillende gebouwtypes, en hoe zit de wijk sociaal in elkaar? En liefst op een manier die je ook makkelijk met inwoners, raadsleden en andere belangstellenden kunt delen? We kijken eerst naar bestaande voorbeelden, en gaan dan na welke elementen we moeten opnemen in de datavoorziening. Uiteraard is de wens van gemeenten hierin leidend.

Programma

13.00 uur:  Inloop

13.30 uur:  Welkom

13.40 uur:  Update datavoorziening: wat is er sinds de vorige bijeenkomst veranderd?

14.20 uur:  Presentaties wijkpaspoorten: hoe krijg je in een oogopslag een beeld van de belangrijkste kenmerken van een wijk?

15.15 uur: Koffie

15.30 uur: Welke elementen uit de wijkpaspoorten moeten in de datavoorziening komen?

16.30 uur: Borrel

Meld je nu aan, zodat je zeker weet dat je er bij kunt zijn.

Aanmelden

Vragen? Neem dan contact op met gerdien.vandevreede@vng.nl  of met paul.suijkerbuijk@vng.nl

Let op: deze bijeenkomst is alleen voor gemeenten en andere lokale overheden

Cookie-instellingen