IBP-Café ‘Participatie is leiderschap’

01-11-2019 728 keer bekeken

Begin

21-11-2019 om 15:45

Einde

21-11-2019 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

EMMA, Wijnhaven 88 in Den Haag

Thema: participatie in het algemeen en die bij de energietransitie (aardgasvrije wijken) in het bijzonder.

Stakeholders betrekken bij beleid

Er is geen overheidsorganisatie die het niet doet: het betrekken van stakeholders bij het ontwikkelen en uitvoeren van beleid. Burgerparticipatie, overheidsparticipatie of netwerken, zijn veel gebruikte termen. Als echte polderaars gaan we samen ‘aan de participatie’. En dat zal de komende jaren niet minder worden met bijvoorbeeld de energietransitie.

Wat?

Daarom hoog tijd om eens stil te staan bij participatie: wat kunnen we leren van de ervaring tot nu toe? Hoe doen anderen het, bijvoorbeeld in Denemarken en Zuid-Afrika? Vinitha Siebers (VU) deed er promotieonderzoek naar op lokaal niveau. Hoe het precies zit, licht ze graag toe.
René Schellekens (RVO) weet hoe de gemeenten bezig zijn met participatie in de pilots voor aardgasvrije wijken. Welke aanpak kiest men? Wat zegt dat bijvoorbeeld over de cultuur van de organisatie? Genoeg ingrediënten voor een interessant gesprek met elkaar. Kom je ook?

Voor wie?

Mensen die werken aan het interbestuurlijk programma, dus medewerkers van de Rijksoverheid, IPO, Unie van Waterschappen en VNG.

Praktische informatie

Om 15.45 uur is de inloop en om 16.00 uur starten we. Vanaf circa 17.00 uur staat er een drankje klaar. Het IBP-Café is bij EMMA, Wijnhaven 88 in Den Haag, op loopafstand van Den Haag Centraal.

Aanmelden

Meld je aan voor dit IBP-Café

 

 

 

Cookie-instellingen