Nationale Duurzame Huizen Route 2019

23-10-2019 630 keer bekeken

Begin

09-11-2019 om 09:00

Einde

09-11-2019 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Door heel Nederland

Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 2 en 9 november 2019 stellen huiseigenaren in heel Nederland hun huis open om anderen te laten zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

Nationale Duurzame Huizen Route

Als het gaat om aardgasvrij maken van woningen en woonwijken is voor veel mensen de grote vraag; Hoe doe je dat? Het platform de Nationale Duurzame Huizen Route biedt de unieke gelegenheid voor woningbezitters om zich daarop te oriënteren. Op 2 en 9 november stellen honderden huiseigenaren hun duurzame woning open voor bezoek. Zij vertellen wat zij aan hun woning hebben gedaan en helpen geïnteresseerden op weg met hun ervaring.

Ruim 1400 voorbeelden

Ruim 1400 eigenaren van woningen, VvE’s en woonboten hebben hun woning als voorbeeld aangemeld op het platform www.duurzamehuizenroute.nl. Bijna een kwart van de huizen is aardgasvrij en velen zijn op weg ernaar toe.

Wat ging goed en wat had beter gekund?

Naast de informatie over wat goed is gegaan, wordt er ook besproken wat achteraf wellicht beter was geweest. De bewoners die hun huis openstellen weten als geen ander dat er veel bij komt kijken om tot een goed plan van aanpak te komen. Voor mensen die nog aan het begin staan is dit waardevolle informatie. Het bezoeken van een woning werkt aanstekelijk, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Duurzame Huizen Route. Zo’n 86 procent van de bezoekers wil de opgedane kennis toepassen in hun eigen woning.

Aanmelden

Geïnteresseerden die op zaterdag 2 en 9 november een woning willen bezoeken, kunnen kiezen uit een grote variatie aan woningtypen en duurzame toepassingen. Inschrijven voor een bezoek is een vereiste en kan via www.duurzamehuizenroute.nl.

Cookie-instellingen