Hoe?Zo!-bijeenkomst: Gedragsinzichten voor aardgasvrij: wat werkt wel en wat werkt niet?

04-09-2019 2007 keer bekeken

Begin

08-10-2019 om 10:00

Einde

08-10-2019 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Stadskasteel Oudaen, Oudegracht 99, 3511 AE Utrecht

Op 8 oktober van 10.00 uur tot 14.00 uur vindt in kasteel Oudaen in Utrecht de eerste Hoe?Zo!-bijeenkomst plaats. Dit is een reeks van bijeenkomsten waarin telkens een specifiek en actueel thema voor het aardgasvrij maken van wijken wordt besproken. Vanaf 9.30 uur is er toegang tot de zaal.

Tijdens deze bijeenkomsten staat het uitwisselen van kennis en ervaring tussen experts en deelnemers centraal. De sessies zijn interactief,  waarbij deelnemers zo veel mogelijk in de gelegenheid worden gesteld om vragen te stellen en om eigen ervaringen en vragen in te brengen. 

Hoe gedragswetenschappen kunnen helpen bij de wijkgerichte aanpak
De eerste Hoe?Zo!-bijeenkomst gaat over inzichten uit de gedragswetenschappen die kunnen helpen bij het opzetten van een wijkgerichte aanpak voor de aardgasvrij-transitie (met specifieke aandacht voor communicatie en participatie). Sylvia Breukers en Ruth Mourik van DuneWorks nemen u mee langs een aantal wetenschappelijke theorieën en vertellen u hoe u de inzichten daaruit praktisch in uw eigen werk kunt toepassen. Na de algemene uiteenzetting over gedragsinzichten geven gemeente Amsterdam en gemeente Eindhoven een presentatie over hun ervaringen met gedragsinzichten voor aardgasvrije wijken. De gemeente Amsterdam heeft de gedragsinzichten vertaald naar een succesvolle aanpak met Facebook, terwijl Eindhoven juist heeft besloten om de gedragsinzichten uiteindelijk toch niet te gaan gebruiken. In hun presentaties vertellen zij er alles over.

Na afloop is er een eenvoudige lunch waarbij u nader kunt kennismaken met de sprekers en met andere deelnemers.

Aanmelden

Cookie-instellingen