Gebruikersplatform Bodemenergie - ‘De rol van bodemenergie bij de energietransitie’

03-09-2019 1094 keer bekeken

Begin

03-10-2019 om 13:30

Einde

03-10-2019 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Stadhuis Zwolle, Panoramazaal, Grote Kerkplein 15 in Zwolle

Op donderdag 3 oktober organiseert het Gebruikersplatform Bodemenergie de workshop ‘De rol van bodemenergie bij de energietransitie’.

Workshop

Met als voorbeeld de stad Zwolle en de provincie Overijssel, behandelt deze workshop de vraag: ‘Welke rol speelt bodemenergie voor bedrijven, gemeenten én provincies die werk willen maken van schone energie?’. De sprekers, afwisselend ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers van bedrijven en overheden, geven daarop een glashelder antwoord.

Doelgroep

De workshop is uiteraard interessant voor eindgebruikers, maar vanwege het thema zeer zeker ook voor beleidsmedewerkers (o.a. energiecoördinatoren, energie-adviseurs), medewerkers bij de overheid (provincie en gemeente), en leidinggevenden van Technische en facilitaire Diensten.

Sprekers 

U hoort onder andere het verhaal van Richard Tieskens, Directeur Vastgoedbeheer Rijksvastgoedbedrijf, een bedrijf dat voorop wil lopen bij de realisatie van de klimaatdoelstellingen. Verder is onder meer aanwezig Monique Schuttenbeld, wethouder Duurzaam in Gemeente Zwolle. Raymond Frank, ook van de gemeente Zwolle, vertelt hoe de stad richting een aardgasloze-toekomst gaat. En Jasper Lackin van de Provincie Overijssel vertelt over de Warmtevisie van de provincie, en hoe ze tot die visie komen.
Een bezichtiging van de klimaatinstallatie met bodemenergie van de gemeente Zwolle én een netwerkborrel zijn uiteraard onderdeel van het programma.

Programma 

13.30: Ontvangst met koffie en thee
14.00: Opening – Richard Tieskens, Directeur Vastgoedbeheer Rijksvastgoedbedrijf
14.10: Welkom door Monique Schuttenbeld, Wethouder Duurzaam
14.20: Ontwikkeling warmtevisie Provincie Overijssel. Aanpak Provincie Overijssel, Jasper Lackin | Zwolle zonder aardgas. Raymond Frank, gemeente Zwolle.
15.05: Pauze
15.30: Bodemenergie bij de energietransitie door Ad van Bokhoven KWA WKO | Systemen en Saskia Hagendoorn Hydreco Geomec geothermie.
16.30: Toepassing Bodemenergie (WKO) in middeleeuws stadscentrum voor 4 gebouwen, Beerd Volkers, directeur projecten Duratherm en Age Bootsma, gemeente Zwolle.
16.55: Plenaire discussie aantal stellingen en vragen; Richard Tieskens, Directeur Vastgoedbeheer Rijksvastgoedbedrijf.
17.00: Afsluiten en netwerkborrel / Bezichtiging Bodemenergiesysteem van de gemeente Zwolle voor de liefhebbers; De rondleiding wordt verzorgd door Age Bootsma.
18.00: Einde

Aanmelden

Meld je aan via het inschrijfformulier.

Cookie-instellingen