Kom naar de Juridische Open Tafelsessie Aardgasvrij Transitie

19-06-2019 86 keer bekeken

Begin

04-07-2019 om 09:30

Einde

04-07-2019 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De eerste Juridische Open Tafelsessie Aardgasvrij Transitie staat enerzijds in het teken van een algemene introductie waarin de deelnemers vragen en ook kennis met elkaar kunnen delen. Met dit keer als onderwerp: Verduurzaming van gebouwen, kan dat zomaar?

Aanmelden

Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van dakisolatie en isolatie van (spouw)muren, verduurzamen van monumenten en zonnepanelen op daken. Tegen welke (juridische) vraagstukken loop je aan of kun je dan aanlopen? Voor de gemeentelijke ambtenaar of projectleider die op zoek is naar meer informatie over juridische kwesties, do’s-and-dont’s, de juridische werkelijkheid en de mogelijkheden die er zijn in de aardgasvrij transitie organiseren wij op 4 juli van 9.30u – 12.00u een eerste Juridische Open Tafelsessie Aardgasvrij Transitie.

Rondom de juridische (on)mogelijkheden voor de aardgasvrij transitie zijn er nog veel vragen. Regelmatig zien we vragen die samenhangen met wettelijke regelingen en gemeentelijke regelgeving en beleid. Wat kan wel en wat niet bijvoorbeeld rondom de wet, zoals de Wabo, de Erfgoedwet en het Bouwbesluit 2012? Op sommige vragen weten we het antwoord nog niet, die zoeken we graag samen met jullie uit. Op andere vragen hebben gemeenten al een slim antwoord gevonden. Die bieden we graag een podium en delen we. Daarom gaan we vanuit het Kennis en Leerprogramma Aardgasvrije Wijken op regelmatige basis Juridische Open Tafelsessies organiseren, telkens met een ander thema.

Voor de Juridische Open Tafelsessie Aardgasvrij Transitie kun je vragen inbrengen over juridische kwesties, wettelijke regelingen etc. maar ook oplossingen die binnen je eigen gemeente al zijn gevonden en die je graag wilt delen. Dat kunnen vragen of oplossingen zijn over uiteenlopende onderwerpen: vergunningen, bestemmingsplannen, natuurwetgeving, aanbesteding, staatssteun, bouwregels, bouwcontracten, regels in het Burgerlijk Wetboek enz. Je kan deze sturen naar Regina Koning, trekker van het thema Juridische (on)mogelijkheden binnen het KLP: regina.koning@vng.nl.

Datum: 4 juli
Tijd: 9:30 – 12:00 met aansluitend een lunch
Locatie: N.t.b. (Utrecht of Amersfoort)
Doelgroep: Gemeentelijke ambtenaren of projectleiders bezig met de aargasvrij transitie Aandragen juridische vragen: regina.koning@vng.nl.

Aanmelden

Cookie-instellingen