Programma Aardgasvrije Wijken

Werk je bij of voor een gemeente, regio, provincie of waterschap aan het aardgasvrij maken van wijken? Dan zit je hier goed. Dit is de online plek waar relevante informatie wordt gedeeld en waar je professionele netwerk samenkomt.
Op dit platform vind je informatie over het Kennis- en leerprogramma (KLP), de proeftuinen en diverse thema's die een rol spelen bij de aardgasvrije opgave. Laat je inspireren, deel het laatste nieuws, praat mee of stel een vraag. Liever besloten samenwerken? Dat kan hier ook. 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief, een co-productie van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW).

 

Derde ronde proeftuinen bekendgemaakt

Minister De Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) heeft tijdens het Congres Aardgasvrije Wijken de nieuwe selectie aardgasvrije wijken bekendgemaakt.

Meer over de nieuwe proeftuinen

Gemeentereis Aardgasvrij

Het aardgasvrij maken van een wijk of buurt is een lange reis. Daarom is er nu de Gemeentereis Aardgasvrij: voor overzicht van de processtappen en acties én veel inspiratie. Maak er gebruik van!

Naar de gemeentereis

Handreiking Participatie is vernieuwd!

Deze handreiking is gebaseerd op de ervaringen in de proeftuinen, inzichten uit andere gemeenten en wetenschappelijk onderzoek. 

Bekijk de handreiking

 
 

Transitievisie warmte (tvw)

Wat houdt deze visie in en waar begin je?
In het Kennis- en leerprogramma hebben we met gemeenten die al een transitievisie warmte hebben opgesteld een stappenplan gemaakt.

Lees meer over de tvw

Uitvoeringsplan (up)

Wat houdt dit plan in en hoe ga je ermee aan de slag? In het Kennis- en leerprogramma hebben we met gemeenten die al een uitvoerinsplan hebben opgesteld een stappenplan gemaakt.

Lees meer over de up

Aardgasvrij in de praktijk

Hoe werken andere gemeenten aan de transitie naar aardgasvrije wijken?  Hier vind je een aantal voorbeelden uit de praktijk.

 

Bekijk de praktijkvoorbeelden

 
 
 

Stel je vraag aan de helpdesk

Helpdesk

De Helpdesk Programma Aardgasvrije Wijken is er voor gemeenteprofessionals met vragen over het aardgasvrij maken van wijken. 
 

Naar Helpdesk en veelgestelde vragen

Nieuwsbrief #35

Lees in de 35e nieuwsbrief onder meer het NPLW, de nieuwe directeur, de gemeentereis en proeftuin Oranjewijk. 

Lees de nieuwsbrief

Maak een account aan

Dit is de plek voor iedereen die zich binnen decentrale overheden bezighoudt met aardgasvrije wijken. Maak nu een account aan en krijg toegang tot het netwerk.

Maak een account aan

 

 

Cookie-instellingen