Derde selectieronde proeftuinen verwacht op 1 juni 2021

10-12-2020
12844 keer bekeken

De uitvraag voor de derde selectieronde proeftuinen start naar verwachting op 1 juni 2021 met als indieningsdatum 1 november. De bekendmaking van de selectie vindt dan plaats in het eerste kwartaal van 2022.

Evaluatie tweede selectieronde

Uit de evaluatie van de aanpak van de tweede selectieronde, uitgevoerd door TwynstraGudde, blijkt dat de aanpak in de basis goed heeft gewerkt. De informatievoorziening van het aanvraagproces, de regionale bijeenkomsten, het digitale aanvraagformulier en de rekentool werden gewaardeerd door de respondenten. De selectieprocedure in twee stappen, met de expertanalyse per thema als hulpmiddel voor de Adviescommissie aardgasvrije wijken, bleek een doelmatige manier om tot een selectie te komen.

Verbeteringen voor de derde selectieronde

Uiteraard kan het altijd beter. De koppeling van de PAW-leerdoelen aan de selectiecriteria mag scherper en de transparantie van het selectieproces blijft een aandachtspunt. Ook worden de afwegingen van de Adviescommissie explicieter gemaakt. Dat betekent meer aandacht voor de informatievoorziening rond de selectie en met name voor een uitgebreide motivatie van selectie of niet-selectie.

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid vind je de Kamerbrief over de evaluatie van het aanvraag- en selectieproces van de tweede ronde proeftuinen aardgasvrije wijken.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen