Online event Ontzorging van gebouweigenaren - Ministerie van BZK, NVDE en De Bouwagenda

28-10-2020

Begin

24-11-2020 om 09:30

Einde

24-11-2020 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het ministerie van BZK organiseert in samenwerking met de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en De Bouwagenda een online event over ontzorging van gebouweigenaren bij het verduurzamen van hun panden.

We hebben flinke ambities om gebouwen en huizen te verduurzamen. Steeds meer gebouweigenaren wíllen ook verduurzamen, maar weten niet goed waar te beginnen en haken onderweg af. Technisch kan er veel, maar het ingewikkelde proces ontmoedigt gebouweigenaren. Waar te beginnen, welke maatregelen zijn verstandig zijn en welke aanbieders te vertrouwen. Beleidsmakers en de markt richten zich daarom op het ontzorgen van deze pandeigenaren. Hoe maken we het ze gemakkelijker? Gemeenten werken ondertussen hard aan hun Transitievisies Warmte en de wijkaanpakken aardgasvrij komen langzamerhand in de fase van uitvoering.  Dat stelt ons voor een nieuwe uitdaging: hoe zet je binnen een wijkaanpak een aanbod neer dat gebouweigenaren ontzorgt?

Het ministerie van BZK organiseert in samenwerking met de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en De Bouwagenda een online event over ontzorging van gebouweigenaren. Op het programma staat onder meer een paneldiscussie over nut en noodzaak van ontzorging en wijkaanpakken en een presentatie van bestaande ontzorgingsinitiatieven. De Bouwagenda presenteert haar publieke ontzorgingsmodel en in de deelsessies kun je in gesprek met verschillende koplopers over het ontzorgingsaanbod dat zij bouwen of al gebruiken.

Benieuwd naar het ontzorgingsaanbod en de mogelijkheden voor je wijkaanpak? Meld je dan aan voor dit gratis online event. 

Aanmelden en programma

Aanmelden

Programma

  • 09:30 uur: Inloop
  • 09:30 uur: Start en welkom door de host - Het landschap nu: presentatie van een onderzoek naar ontzorgingsinitiatieven en bewonersbehoeften
  • 09:40 uur: Bernard Wientjes (voorzitter De Bouwagenda) en Chris Kuijpers (DG Bestuur, Ruimte en Wonen van het ministerie van BZK) in gesprek over het publieke ontzorgingsmodel dat De Bouwagenda heeft ontwikkeld
  • 09:50 uur: Panelgesprek over ontzorging binnen de wijkaanpak aardgasvrij en de samenwerking tussen markt en overheid
  • 10:20 uur: Eerste ronde deelsessies
  • 11:05 uur: Tweede ronde deelsessies
  • 11:45 uur: Virtueel netwerken op het netwerkplein
  • 12:00 uur: Einde van het event
Cookie-instellingen