Klimaatcampagne 'Iedereen doet wat' van start

09-09-2019
4182 keer bekeken

De Rijksoverheid start vandaag samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties een langlopende campagne over de klimaattransitie. Onder de titel ‘Iedereen doet wat’ helpt de campagne mensen bij het maken van duurzame keuzes in en rond het huis.

De campagne maakt duidelijk dat iedereen iets kan bijdragen: groot of klein, goedkoop of duurder. De vraag is niet of mensen iets kunnen doen voor het klimaat, maar wat ze kunnen doen. De campagne biedt concrete handvatten aan mensen die hun leven willen verduurzamen.

Op de website Iedereendoetwat.nl staan ruim 20 onderwerpen waarmee mensen hun leven kunnen verduurzamen. Deze onderwerpen zullen de komende jaren worden aangevuld en veranderen naarmate de klimaattransitie vordert. Want de keuzes zijn voor iedereen anders. De een kan overwegen om zonnepanelen te installeren, terwijl de ander minder voedsel wil verspillen. De campagne is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van EZK, BZK, I&W en LNV.

Doe mee

Gemeenten, provincies en waterschappen kunnen ook meedoen met de 'Iedereen doet wat' campagne. Bijvoorbeeld via een poster-generator waarin je lokale en regionale ambities of bijeenkomsten kan aankondigen.

Vanmiddag wordt de campange en de mogelijkheden gepresenteerd op de bijeenkomst van het Landelijk Communicatie Netwerk Klimaat

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen