Online bijeenkomst: De persoonlijke aanpak werkt. Maar hoe schaal je die op? - PAW

27-09-2021 852 keer bekeken

Begin

23-11-2021 om 15:00

Einde

23-11-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online bijeenkomst

Een persoonlijke aanpak bij communicatie vanuit de gemeente richting bewoners, kan veel effect hebben op hun gedrag. Maar welke elementen in die persoonlijke aanpak zorgen voor het meeste effect? En hoe vertaal je dit naar interventies die je kunt opschalen? Dat wordt onderzocht door onderzoeks- en adviesbureau Duwtje in opdracht van Programma Aardgasvrije Wijken.

Op dinsdagmiddag 23 november van 15:00 tot 17:00 uur presenteert Duwtje tijdens een digitale workshop in Utrecht de tussentijdse resultaten. In de workshop leer je hoe jij gedragstechnieken kunt inzetten in jouw gemeente. Meld je aan!

Onderzoek bij proeftuinen

De Proeftuinen leren ons vanalles over de warmtetransitie waar gemeenten voor staan. Ook over communicatie. Voor het onderzoek bezoekt Duwtje proeftuinen die aangaven interesse te hebben om gedragsinterventies toe te passen en samen met ons te kijken wat de effecten zijn. Zo kunnen we uitvinden welke achterliggende factoren die aanpak effectief maakten, en wat de (gemiste) kansen waren om gedragsinzichten in te zetten (zie ook Onderzoek gedragsinzichten en bewonersaanpak. Duwtje vertaalt die inzichten naar gedragsinterventies die zullen bijdragen aan de warmtetransitie. Dat gebeurt samen met 7 gemeenten, zodat de aanpak ook echt aansluit bij de praktijk.

Bij de ontwikkeling van gedragsinterventies is ook een groep gedragswetenschappers en ervaringsdeskundigen aangehaakt (onder meer van de Hogeschool van Amsterdam, de Universiteit Groningen, TNO en SME). Zo komt Duwtje tot gedragsinterventies die echt bijdragen aan de warmtetransitie.

Aan de slag met jouw casus

Tijdens de workshop deelt Duwtje de inzichten tot nu toe. En ga je daarmee aan de slag. Aan de hand van je eigen praktijkcases bedenken we oplossingen op basis van gedragstechnieken. Na deze middag heb je nieuwe inspiratie opgedaan, en kun je je ideeën ook toepassen!

Aanmelden

Heb je vragen over deze bijeenkomst? E-mail Anna Ankoné via anna.ankone@vng.nl.  

De bijeenkomst is bedoeld voor gemeenten en andere lokale overheden is (en niet voor adviesbureaus).

Cookie-instellingen