Uitbreiding Landelijk digitaal platform Verbeterjehuis.nl

25-10-2021
4667 keer bekeken

Het landelijk digitaal platform Verbeterjehuis.nl krijgt nieuwe functionaliteiten. Woningeigenaren krijgen daarmee straks nog beter inzicht in hoe hij zij hun huis kunnen verduurzamen. Gemeenten en energieloketten kunnen dit platform gebruiken bij het ondersteunen van bewoners.

Wat gaat er veranderen op Verbeterjehuis.nl?

Met de nieuwe functionaliteiten op Verbeterjehuis.nl wordt het mogelijk om tot in detail gegevens over de woning in te voeren. Zo krijgt de woningeigenaar beter inzicht in bijvoorbeeld de bespaarmogelijkheden en hoe te voldoen aan de standaard voor woningisolatie. Deze standaard geeft aan of de woning goed genoeg geïsoleerd is voor wonen zonder aardgas. Het platform krijgt ook een functionaliteit waarmee woningeigenaren eenvoudig op zoek kunnen gaan naar een geschikt bedrijf voor de uitvoering of financiering van de verbetermaatregel(en).

Wat kunnen gemeenten/energieloketten met verbeterjehuis.nl?

Gemeenten en energieloketten kunnen Verbeterjehuis.nl gebruiken bij het ondersteunen van bewoners. Zij kunnen bewoners doorverwijzen naar die website of in hun eigen communicatie aan bewoners gebruik maken van de informatie op Verbeterjehuis.nl. Er wordt een kennisbank ingericht waar de achterliggende informatie over bijvoorbeeld kostenkentallen en informatie over maatregelen wordt ontsloten.

Voor wijken waar de gemeente nog geen alternatief voor aardgas heeft gekozen is de informatie over de standaard voor isolatie op het platform waardevol. Op Verbeterjehuis.nl worden zoveel mogelijk de transitievisies warmte betrokken. Later wordt ook informatie uit de uitvoeringsplannen per wijk of buurt toegevoegd. Deze informatie wordt zoveel mogelijk betrokken in de rekentool die op het platform beschikbaar is.

Wie zijn aan de slag met verbeterjehuis.nl?

Via een openbare Europese aanbestedingsprocedure is de combinatie Woonconnect en Greenhome geselecteerd om samen met de landelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal het platform verder te ontwikkelen. Dat neemt een jaar in beslag, maar tussentijds gaan delen al live op Verbeterjehuis.nl.

Meer weten

Houd het komende jaar Verbeterjehuis.nl in de gaten. De officiële lancering volgt als het platform helemaal gereed is. Heb je tussendoor vragen of opmerkingen? Stuur deze naar digitaalplatform@minbzk.nl.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen