200 Miljoen subsidie voor overstap huurwoningen op warmtenet

23-03-2020
2914 keer bekeken

Warmtenetten maken het mogelijk om woningen aardgasvrij te maken. Daarom opent op 1 mei 2020 de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH) voor verhuurders. Onder de verhuurders worden verstaan: woningcorporaties, institutionele beleggers en particuliere verhuurders.

Voorwaarden

Met de SAH kunnen verhuurders een bijdrage krijgen voor de aansluiting van bestaande huurwoningen op een extern warmtenet. Zijn de woningen al aangesloten op een warmtenet, maar wordt nog wel aardgas gebruikt? Ook dan kunnen verhuurders subsidie aanvragen. Zolang de huurwoning na de uitvoering in elk geval geen aardgas meer gebruikt. Per woning wordt er maximaal €5.000 subsidie toegekend.

Aanvragen

Verhuurders kunnen vanaf 1 mei via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een aanvraag indienen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kleinere en grotere aanvragen. Bij aanvragen boven de €25.000 wordt na goedkeuring eerst een voorschot uitgekeerd, de rest volgt zodra de werkzaamheden zijn afgerond. Voor deze aanvragen geldt dat de werkzaamheden nog niet gestart mogen zijn. Bij kleinere aanvragen wordt de subsidie in één keer uitgekeerd. De werkzaamheden moeten na 17 september 2019 zijn gestart. Voor alle aanvragen geldt dat de werkzaamheden binnen 5 jaar gerealiseerd moeten zijn.

Meer weten?

Lees meer over de SAH:

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen