Ga mee op Wijkentour met Aedes, Platform31 en partners

13-01-2020
43469 keer bekeken

Woningcorporaties en bouwsector staan voor een grote opgave wat betreft het ontwikkelen van duurzame nieuwbouw en het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. Daarbij gaat het niet alleen om het aanpakken van woningcomplexen, maar om het van gas loskoppelen van hele wijken.

Woningcorporaties en bouwsector

Voor de corporatiesector is het een uitdaging om dit zo betaalbaar mogelijk te doen. Voor de bouwsector om voldoende arbeids- en productiecapaciteit en innovatiekracht te ontwikkelen.
Er is geen standaard oplossing voor deze opgaven, maar er wordt wel kennis ontwikkeld in de praktijk. Om deze kennis te delen, organiseren Aedes en Platform31 in samenwerking met de andere partners van de Vernieuwingsagenda (i.c. Bouwend NL, Techniek NL, Stroomversnelling en NVB Bouw) een wijkentour voor professionals uit de corporatiesector en bouwsector.

Ga mee!

Ben je directeur-bestuurder, lid van een raad van toezicht/commissarissen, directeur vastgoedontwikkeling, projectleider of portefeuillemanager vastgoed van een woningcorporatie? Ga dan mee op Wijkentour.

De Wijkentour

De Wijkentour focust zich op het wijkperspectief van de energietransitie. Welke gemeenten/wijken lopen voorop, wie ontwikkelt een inspirerende aanpak? Wie zit er aan tafel om de transitievisie warmte op te stellen, en hoe ziet dat proces eruit? Welke rol spelen corporaties, bouwers, netbedrijven et cetera. Hoe worden bewoners, huurders en particuliere eigenaren, betrokken? Hoe is de aanpak georganiseerd?

Etappe 1: Zandweerd, Deventer

In de Wijkentour gaat Platform31 samen met Aedes en de Vernieuwingsagenda kijken op plekken die bezig zijn met de energietransitie. Tijdens de eerste etappe bezochten professionals uit de corporatiesector en bouwsector de wijk Zandweerd in Deventer. In het videoverslag loop je zelf mee!

Videoverslag 

Klik op de afbeelding om het videoverslag in een nieuw tabblad te bekijken.

Klik op de afbeelding om de video in een nieuw tabblad te bekijken

Meer informatie en aanmelden

Lees meer over de Wijkentour en meld je aan op de website van Platform31.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen