Technische oplossingen

Nieuwe technische oplossingen gaan het aardgas vervangen. Welke oplossing past het beste in welke situatie? En onder welke voorwaarden? Wat zijn de technische uitdagingen in de woningen, gebouwen? En hoe is de samenhang met bestaande en benodigde netten voor elektriciteit, gas en warmte? Welke knelpunten zijn er in de beschikbare technische oplossingen? En welke innovaties zijn in ontwikkeling?

Het doel van dit thema is om gemeenten inzicht te geven in het palet aan huidige en toekomstige oplossingen. We leren in dit thema van de ervaringen uit de proeftuinen. Deze lessen bundelen we en stellen we beschikbaar voor alle gemeenten.

Naast samen leren, agenderen we binnen dit thema knelpunten en technische vraagstukken en zetten deze door aan partners van PAW (of externe organisaties indien nodig). 

Uiteraard kun je hier terecht voor kennis en informatie en houden we je op de hoogte van sessies waar je kennis kunt ophalen en delen met collega’s van andere gemeenten. Vragen kun je behalve tijdens bijeenkomsten en in de online community, stellen aan Christine van Zuijlen, projectleider op dit thema. Ook kun je een mail sturen naar de helpdesk.
 

 

Laatste nieuws

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Laatste nieuws","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"210094"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Meer nieuws

Factsheets

Hier vind je informatie over strategieën uit de Startanalyse en over veelgebruikte technieken voor het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving.

 

Bekijk de factsheets

Webinars

De webinars over technische oplossingen kan je hier terugkijken. 
 

Kijk de webinars terug

 

Online community

In de online community technische oplossingen gaan we in op de technische uitwerking van aardgasvrije wijken. Deze online community is uitsluitend voor gemeenten.

Naar de community

 

 

Cookie-instellingen