Handreiking Participatie Wijkaanpak Aardgasvrij vernieuwd

13-04-2022
2803 keer bekeken

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het nieuws op deze pagina? Log in of maak een account aan. Klik op de knop 'VOLGEN' bovenaan deze pagina. Dan krijg je bericht als er iets op deze pagina wijzigt. 
 

Ik wil een account

 

Benieuwd naar handige inzichten, instrumenten en voorbeelden voor je participatie- en communicatieaanpak? Bekijk dan de vernieuwde versie van de Handreiking Participatie Wijkaanpak Aardgasvrij.

Wat vind je in de handreiking?

Het goed betrekken van en communiceren met bewoners blijkt cruciaal in het aardgasvrij maken van wijken. En is tegelijk lastig. Hoe doe je dat en wat hebben we de afgelopen jaren al geleerd op dit onderwerp? De onlangs vernieuwde Handreiking Participatie Wijkaanpak Aardgasvrij kan je hierbij helpen. De handreiking is opgebouwd uit 10 bouwstenen die je los van elkaar kunt gebruiken. Bijvoorbeeld bewonerscommunicatie, invloed van gedrag, democratisch samenwerken en ken je wijk. Elke bouwsteen bevat nu drie onderdelen:

  • Basis: basisinzichten om als eerste mee aan de slag te gaan.
  • Praktijkvoorbeelden: hoe werkt dat in de praktijk?
  • Verdieping: verdiepende informatie of instrumenten.

Voor wie?

De handreiking is gemaakt voor alle gemeenteprofessionals die werken aan het informeren en betrekken van bewoners bij het aardgasvrij maken van wijken. De inzichten zijn ook relevant voor andere betrokkenen zoals bestuurders, bewoners, netbeheerders en woningcorporaties.

Bekijk de vernieuwde versie van de Handreiking Participatie Wijkaanpak Aardgasvrij

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen