Online bijeenkomst: ​​​​​​​Gemeentelijke stakeholders vertellen, de energiecoöperatie - ECW

25-04-2022 467 keer bekeken

Begin

30-05-2022 om 14:00

Einde

30-05-2022 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Bij het opstellen van een uitvoeringsplan zijn stakeholders onmisbaar. Daarom organiseert het Expertise Centrum Warmte een webinarreeks: Gemeentelijke stakeholders vertellen. Op 30 mei gaan we in gesprek over de samenwerking met een energiecoöperatie.

Samenwerken met de lokale energiecoöperatie

In bijna alle gemeenten is wel een, of soms zelf verschillende, lokale energiecoöperatie actief. Gemeenten werken over het algemeen graag met hun samen, omdat deze energiecoöperaties bestaan uit actieve en betrokken bewoners. Maar hoe werk je als gemeente samen met een lokale energiecoöperatie en vice versa? Er komt een gemeente aan het woord en een energiecoöperatie vertelt tegen welke kansen en knelpunten zij aanlopen in de samenwerking met de gemeente. Daarnaast komt ook Siward Zomer van Energie Samen (koepelorganisatie van energiecoöperaties) aan het woord.

Het programma

14:00 uur: Welkom en introductie

14:05 uur: Timo Veen van de gemeente Opsterland, Friesland, vertelt over de kansen en uitdagingen van de warmtetransitie en de samenwerking van de gemeente met energiecoöperaties en lokale belangenverenigingen

14:20 uur: Pieter de Kroon van de energiecoöperatie Wijnjewoude Energieneutraal (WEN) vertelt over de energiecoöperatie en de samenwerking met de gemeente Opsterland.

14:35 uur: Korte introductie koepelorganisatie Energie Samen

14:40 uur: Tafelgesprek

14:55 uur: Terugkoppeling en afsluiting

Tijdens deze online bijeenkomst is er genoeg ruimte om vragen te stellen.

Meld je aan

Cookie-instellingen