Webinar ‘Weet wat werkt: zelf aan de slag door te leren van koplopers’ – PAW

09-03-2022 1686 keer bekeken

Begin

31-03-2022 om 13:30

Einde

31-03-2022 om 14:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Webinar

Weet jij wat werkt als je armoede, werkgelegenheid of andere opgaven in een buurt of wijk wilt verbinden aan de aardgasvrije opgave? Of als je een succesvolle aanpak wilt opschalen van een kleine buurt naar een grote wijk? En kan dat eigenlijk wel, als elke wijk zo anders is? Wil je graag aan de slag, maar weet je niet zo goed waar te beginnen?

Antwoord op deze én andere vragen krijg je tijdens het webinar 'Weet wat werkt: zelf aan de slag door te leren van koplopers' op donderdag 31 maart
(13:30 – 14:30).

De ervaringen van koplopers in de warmtetransitie zijn onderzocht door onderzoeksbureau Drift. Tijdens het webinar presenteert Drift haar rapport ‘Weet wat werkt: schetsboek koppelkansen aardgasvrije gemeenten’. Drift schetst hierin hoe andere gemeenten met bovenstaande vraagstukken omgingen. Wat waren hun successen, barrières en geleerde lessen? Jij hoort alle ins & outs tijdens het webinar. Na afloop weet je ook waar je op kunt letten als je zelf aan de slag gaat én weet je meer over de activiteiten die wij organiseren om je hierbij te helpen. Ook gaan we prangende vragen beantwoorden die jij en andere deelnemers hebben. En we bieden je handvatten om om te gaan met complexe vraagstukken die weinig kaders hebben.

Tip: kun je het webinar niet live bijwonen? Meld je toch aan en stuur jouw vragen in. Je ontvangt dan het rapport al. En we nemen het webinar op zodat je het later terug kunt kijken.

Programma

  • Presentatie ‘Schetsboek koppelkansen aardgasvrije gemeenten’ (Igno Notermans, onderzoeksbureau Drift)
  • Vragen van deelnemers
  • Presentatie: hoe ga je om met complexe vraagstukken als begin- en eindpunt nog onhelder zijn? (Evelien Jansen, VNG Realisatie)

Voor wie? Dit webinar is bedoeld voor gemeenten én bewonersinitiatieven.

Aanmelden en rapport aanvragen

Aanmelden

Meld je aan en stuur je vragen in! Elke deelnemer ontvangt voorafgaand aan het webinar het rapport van Drift (digitaal). Pas over een tijdje wordt het gepubliceerd op deze website.

Na afloop ontvang je automatisch de link om het webinar terug te kijken.

Heb je nog vragen? Stel die dan aan Maaike Liem, projectleider Verbinden van opgaven: maaike.liem@vng.nl.

Cookie-instellingen