Dag van de Stad 2019

09-09-2019 918 keer bekeken

Begin

28-10-2019 om 00:00

Einde

29-10-2019 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

World Forum, Den Haag

De stad lééft en staat prominent op de agenda. Ook bij jou? Kom dan naar de Dag van de Stad 2019 in Den Haag. Tijdens dit jaarlijkse evenement komen alle stedelijke professionals samen voor inspiratie en kennisuitwisseling voor economisch sterke, duurzame, toekomstbestendige én leefbare steden.

Wie durft?!

Onder de titel 'Wie durft?!' nemen moedige ondernemers, architecten, theatermakers, wetenschappers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, actieve inwoners én bestuurders het podium. Wat al deze mensen bindt is hun lef, cojones en bravoure. De Dag van de Stad biedt een warm welkom aan stedelijke visionairs die verder durven kijken dan hun neus lang is. Aan mensen die vastgeroeste denkpatronen loswrikken, met een boog om ingesleten olifantenpaden heenlopen en juist nieuwe routes uitstippelen. Het tonen van lef is ook durven staan voor jezelf in moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld als je wordt bedreigd, geïntimideerd of bespot. Hoe blijf je dan koersvast als professional én als mens?

Toonaangevende sprekers

Met een opgave van 800.000 woningen in de komende 10 jaar is het pleidooi van BPD directeur en NEPROM voorzitter Desirée Uitzetter voor meer regie en samenwerking tussen private en publieke partijen actueler dan ooit. En radicale verstedelijking vraagt om radicale ontwerpen. Daarover spreken toparchitecten Stefano Boeri en Winy Maas in hun last lectures. Over stedelijke ontwikkeling in dichtbevolkte gebieden in China, vertelt arts, fotograaf en documentairemaker Ruben Terlou in zijn lunchlezing. En we ontvangen schrijver Ilja Leonard Pfeijffer, die in zijn roman ‘Grand Hotel Europa’ het overtoerisme in Europa aan de kaak stelt. Daarnaast verwelkomen we Heleen Terwijn, oprichter van de IMC Weekendschool, politiechef Frank Paauw, ‘Denker des Vaderlands’ Daan Rovers, burgemeester Jos Wienen en hoogleraar gezondheidszorg Pauline Meurs.

Moedige sessies

Wil je niet alleen luisteren? In inhoudelijke sessies worden de belangrijkste stedelijke opgaven verpakt in uitdagende en interactieve werkvormen. Samen gaan we steeds op zoek naar slimme oplossingen die meerdere thema’s omarmen. Zo delen steden hun baanbrekende en persoonlijke voorbeelden in Pecha Kucha’s en pitchen pioniers hun innovatieve ideeën in de Dragons’ Den. In het Urban Testlab maak je kennis met baanbrekende producten en in het Lagerhuis debatteer je mee over dé grote en omstreden actuele vraagstukken.

Schrijf je in

Al ruim 1.000 bestuurders, ambtenaren, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, wetenschappers, ondernemers en actieve inwoners hebben zich ingeschreven. Meld je dus snel aan op www.dedagvandestad.nl. Het aantal kosteloze inschrijvingen is beperkt. Daarna betaal je € 95,-.

Cookie-instellingen